Рецепт печених яблук, фаршировані сиром, для діабетиків

Влітку відмінним десертом для діабетиків є салати з сезонних фруктів і ягід. Але іноді хочеться побалувати себе чимось незвичайним. Відмінний спосіб – це приготувати запечені фаршировані яблука. Давню Русь називали Яблучним царством. Історія рецепта сходить ще до дохристиянських часів. З тих пір його тільки вдосконалювали і доповнювали. У печеному вигляді яблука збережуть свою користь, а смак їх тільки поліпшується.

складові

На 2 яблука знадобиться:

  • 150 г нежирного сиру;
  •  1 яйце;
  •  50 г порізаної кураги;
  •  50 г подрібнених волоських горіхів;
  •  щіпка кориці;
  •  стевія (кількість, відповідне 2 чайних ложок цукру).

Користь яблук при діабеті незаперечна, в них містяться пектини, які є ентеросорбентами. Вітамінно-мінеральний комплекс включає основні життєво важливі мікроелементи – залізо, калій, магній, хлор, вітаміни Р і С, флавоноїди та інші корисні речовини. Яблука мають властивість знижувати артеріальний тиск, що також важливо при діабеті 2 типу.

покроковий рецепт

Для запікання краще вибирати зелені несолодкі сорти з товстою шкіркою. Одна порція для діабетика повинна містити не більше 2 яблук.

  • Яблука помийте і акуратно видаліть з них середину.
  •  Приготуйте начинку – сир змішайте з яйцем, горіхами, курагою, корицею і стевією. Суміш помістіть ненадовго в холодильник.
  •  У ємність, де будуть пекти яблука, налийте трохи води.
  •  Остигнула начинкою заповніть вирізані яблука і ставте їх в розігріту духовку. Піч блюдо потрібно 20 – 30 хвилин при температурі 200 ° С.

подача

Перед подачею можна прикрасити яблучка будь свіжими ягодами і листком м’яти. Хоча блюдо і без прикраси виглядає прекрасно, а головне – апетитно!