Приготування італійського десерту Семіфредо для діабетиків

Італійський десерт Семіфредо – це поєднання морозива, фруктів, горіхів і інших наповнювачів. Зазвичай такий десерт досить калорійний і ситний. Але сьогоднішнє дієтичне морозиво Семіфредо з 7 грамами вуглеводів на 100 грам стане вашим улюбленцем.

Освіжаючий діабетичний рецепт на злобу річним жарким дням – ловите в скарбничку.

Складові:

  • 4 нектарина або персика
  • 300 грам натурального знежиреного йогурту
  • 50 грам обсмаженого мигдалю
  • 3 яйця
  • Пів чайної ложки мигдального екстракту
  • пакетик ванілі
  • Підсолоджувач за смаком (бажано стевію, щоб не додавати вуглеводи)

Як готувати дієтичне морозиво Семіфредо:

  1. Відокремте білки від жовтка. Білки поставте охолоджуватися в холодильник. Два жовтки зайві, їх ми залишаємо для смачної яішенкі. А один жовток збиваємо з йогуртом, підсолоджувачів, екстрактом мигдалю і ванілі.
  2. Готуємо фрукти. Якщо у вас нектарини, то їх чистити від шкірки необов’язково. Персики потрібно буде почистити. Очищати фрукти від шкірки дуже легко, якщо облити їх швидко окропом.
  3. Фрукти потрібно дрібно нарізати.
  4. Тепер дістаньте білки, і збийте їх до утворення щільних піків. Повинна вийти настільки густа піна, що, перевернувши ємність, білки не будуть капати на стіл.
  5. Вмішайте акуратно і поступово в білки йогуртовую суміш, фрукти і подрібнені горіхи.
  6. На відміну від подачі морозива в стаканчиках, класичний Семіфредо подається тонкими часточками. Тому візьміть неглибокий деко, висотою пару сантиметрів. Застелите його харчовою плівкою. Викладіть суміш морозива, і поставте в морозилку на 3 години.

Подається таке дієтичне морозиво, трохи підталим.

Енергетична цінність 100 грам продукту:

білки вуглеводи жири калорійність
 7 гр.  7 гр.  5 гр.  105 ккал