Курка з картоплею в мультиварці: покрокові рецепти

Привіт, дорогі любителі смачної їжі! Напевно, саме універсальне і просте блюдо – це курка з картоплею.

Але і його можна приготувати по – різному. Можна знайти велику кількість всіляких рецептів, щоб зробити блюдо по-справжньому вишуканим. Сьогодні давайте розглянемо, як робиться смачна курка з картоплею в мультиварці.

Такий варіант допомагає значно заощадити час, а також чудово підходить для ледачих господарок. Крім того, таке блюдо практично неможливо зіпсувати.

Нюанси приготування курки з картоплею

Щоб дізнатися, як приготувати страву майстерно, спочатку потрібно розібратися з підготовкою інгредієнтів і деякими секретами приготування страви.

Для мультиварки можна використовувати різні рецепти із застосуванням курки та картоплі. При такому способі приготування м’ясо птиці перетворюється в дієтичний продукт.

Можна вибрати рецепт з гасінням, з цим на пару, з запіканням і варінням шматочків курки. Мультиварка надає необмежені можливості, якими можуть скористатися всі любителі смачно поїсти.


Перш за все, з курки потрібно прибрати шкірку. Це слід зробити, якщо є проблеми з травною системою.

Потім м’ясо необхідно очистити від жиру. Крім м’яса і картоплі для страви може знадобитися морква, часник, селера, баклажани та інші інгредієнти.

У страві можна скористатися і кабачками, і капустою.

Щоб приготувати смачну страву, спочатку потрібно з’ясувати, як загасити компоненти. Таку страву можна приготувати не тільки в мультиварці, але і в рукаві або на сковорідці.

Курка з часником в мультиварці Редмонд

Існує величезна кількість ідей приготування курки з картоплею, що дозволяє кожен раз робити більш різноманітне меню.

Перед початком готування важливо враховувати кількість людей, щоб точно розрахувати кількість інгредієнтів.

Для простого рецепту знадобляться такі інгредієнти:

  • 1-1,5 кг курки;
  • 1 кг картоплі;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 2 лаврові листки;
  • перець і сіль.

Розглянемо, як готувати страву покроково:

  1. Курку поріжте на шматки і промийте.
  2. Картопля нарізається соломкою або невеликими шматочками.
  3. У ємність мультиварки компоненти викладаються шарами. Спочатку курка, потім картопля, м’ясо і знову картопля.
  4. Між прошарками не забувайте насипати сіль, перець, лаврове листя і дрібно порізаний часник.
  5. У блюдо можна не додавати воду. При цьому м’ясо буде гаситися у власному соку.
  6. У програмі обладнання коштує встановити режим «гасіння». При цьому час готування приблизно 1,2 або 1,5 години.

Рецепт по – французьки

Оригінально виходить курка тушкована по-французьки. Таке блюдо можна запропонувати і для святкового застілля.

Для приготування знадобиться мультиварка Поларіс.

Ось які компоненти знадобляться:

  • 1 кг курки або філе;
  • 200 гр сиру;
  • 600-700 гр картоплі;
  • 2 плавлених сирка;
  • 2 цибулини і 3 зубчики часнику;
  • майонез, перець і сіль.

Ось основні етапи приготування:

  1. М’ясо птиці спочатку подрібніть, а потім трохи обсмажте на олії. Перед цим шматочки потрібно натерти сіллю, меленим перцем і прянощами. Потім їх залиште для просочення.
  2. На тертці протріть плавлені сирки, дрібно наріжте часник і додайте майонез.
  3. Картопля поріжте на великі часточки, а потім заправте їх сіллю з маслом.
  4. Лук поріжте на тонкі диски.
  5. Чашу мультиварки змастіть маслом, а потім додайте диски лука і викладіть картоплю і м’ясо.
  6. Зверху залийте соус з майонезу і плавлених сирків. На завершення посипте блюдо тертим сиром.
  7. Прилад встановіть на режим «випічка».

Курка з томатною підливою

Можна зробити страву з м’ясом, з помідорами або томатною пастою.

Вам будуть потрібні такі компоненти:

  • курка невеликих розмірів;
  • 6-7 картоплин;
  • стакан сметани;
  • 2 ложки томатної пасти;
  • 100 гр сиру;
  • половина склянки води;
  • сіль і перець.

А ось і докладний рецепт:

  1. М’ясо порізати на невеликі шматочки. Для рецепта підійдуть стегна або крильця.
  2. Для соусу сметану змішайте з пастою, перцем, сіллю і приправами. Можна додати і хмелі – сунелі.
  3. Картоплі можуть залишитися і цілими, але потрібно вибирати коренеплоди невеликого розміру.
  4. М’ясо і картоплю слід перемішати разом з отриманим соусом.
  5. Продукти покладіть в мультиварку. Потім додайте води, натертий сир і прикрийте блюдо кришкою.
  6. Увімкніть режим гасіння.

З грибами

Добре виходить запечена курка з м’ясом і грибами.

Для цієї страви вам знадобляться такі компоненти:

  • по 1 кг картоплі і курячого філе;
  • 500 гр печериць;
  • 2 цибулини;
  • 300 мл жирних вершків;
  • 3 зубчики часнику;
  • столова ложка борошна;
  • рослинне масло, перець, сіль і спеції.

Процес приготування включає наступні етапи:

  1. В мультиварці прогрійте рослинне масло, а потім увімкніть режим «жарка» або «випічка». Викладіть шматочки м’яса, а потім обсмажте їх.
  2. Покладіть порізаний кубиками цибулю і тушкуйте його до прозорості. Потім покладіть в ємність і нарізані пластинками гриби.
  3. Гасити необхідно до тих пір, поки з грибів не випарується вся рідина. Після цього покладіть картоплю, поперчіть, посоліть і покладіть пластинки часнику.
  4. Залиште гаситися в тому ж режимі, а потім нагрійте вершки і з’єднайте їх з борошном. Важливо добре перемішати, щоб не залишилися грудочки. Потім долийте вершки. Все перемішайте, а потім поставте режим «гасіння».

Рецепт зі сметаною

Можна приготувати курку в сметані.

При цьому знадобляться такі продукти:

  • 800 гр м’яса;
  • 700 гр картоплі;
  • по 2 цибулини і зубчики часнику;
  • 3-4 ложки сметани;
  • вода, рослинна олія, перець, спеції і сіль.

Потім потрібно приступити до процесу приготування, який включає такі етапи:

  1. У ємність налийте трохи олії, а потім поставте режим «жарка».
  2. Коли масло прогріється, покладіть в чашу шматочки м’яса і обсмажте їх.
  3. Після цього додайте порізану цибулю і залиште його гаситися разом з м’ясним продуктом до прозорості.
  4. У ємність налийте гарячої води. При цьому її кількість залежить від необхідної густоти. Щоб отримати практично суп, можна залити більше рідини, а якщо густе спекотне, то знадобиться всього лише склянку.
  5. Покладіть прянощі, сіль, а потім поставте режим гасіння.
  6. Потім в сметану додайте часник, налийте трохи води і додайте в чашу. Розмішайте і знову ввімкніть пристрій на 15 хвилин.

Не можна класти сметану в блюдо на самому початку, так як картопля в кислому середовищі не розвариться.

Рецепт з овочами

З простих компонентів робиться смажена курка з картоплею і овочами. При цьому вийде рагу з морквою і цибулею.

Для рецепта потрібні такі інгредієнти:

  • 700 г м’яса;
  • 5 картоплин;
  • пара цибулин і морква;
  • солодкий перець;
  • 3 зубчики часнику;
  • ложка томатної пасти;
  • спеції, олія та сіль.

Ось що потрібно робити:

  1. Курку розділіть на шматки.
  2. Лук поріжте кубиками, моркву брусками, перець соломкою, а картоплю кубиками.
  3. У ємність налийте олію, а потім поставте режим жарка. Шматки курки необхідно обсмажити з двох сторін.
  4. Потім покладіть перець, морква і цибуля, а потім покладіть картоплю.
  5. Після цього додайте приправи, пасту і часник. Налийте гарячу воду, а потім встановіть «гасіння» на 2 години.

Приємного вам апетиту і нових експериментів на кухні. Якщо хочете додати щось цікаво, то напишіть в коментарях.

На сьогодні все. Бувай!