Який цукор повинен бути у діабетика до їжі і після

Який цукор повинен бути у діабетика до їжі і після

Відповідь на запитання:
Доброго дня.

Який повинен бути цукор в крові при діабеті у конкретного пацієнта, визначається в індивідуальному порядку, і рішення приймає виключно лікар. Якщо сказати іншими словами, то у кожного хворого спостерігатиметься свій цільовий рівень.

При визначенні цільового рівня, доктор враховує наступні моменти:

  • Компенсація патології.
  • Тяжкість перебіг захворювання.
  • Стаж недуги.
  • Вікова група пацієнта.
  • Супутні хвороби.

Відомо, що нормальні показники для літньої людини трохи вище, якщо порівнювати з молодими людьми. Тому, якщо пацієнту 60 років і більше, то його цільовий рівень може сягнути його віковій групі, і ніяк інакше.

Цукор при діабеті 2 типу (на порожній шлунок), повинен прагнути до нормальних показників здорової людини, і варіюватися від 3.3 до 5.5 одиниць. Однак частіше буває, що важко знизити глюкозу навіть до верхньої межі норми, тому для діабетика допустимо цукор в організмі в межах 6.1-6.2 одиниць.

Якою має бути глюкоза після їжі при другому типі діабету, і ступінь компенсації патології, можна подивитися в представленому списку:

  • Якщо показники на голодний шлунок варіюються від 4.5 до 6.0 одиниць, після трапези від 7.5 до 8.0 одиниць, а безпосередньо перед сном 6.0-7.0 одиниць, то можна говорити про хорошу компенсації захворювання.
  • Коли показники на порожній шлунок від 6.1 до 6.5 одиниць, після прийому їжі 8.1-9.0 одиниць, а безпосередньо перед відходженням до сну від 7.1 до 7.5 одиниць, то можна говорити про середню компенсації патології.
  • У випадки, коли показники вище 6.5 одиниць на голодний шлунок (вік пацієнта не має значення), через кілька годин після прийому їжі більш 9.0 одиниць, а перед сном вище 7.5 одиниць, то це свідчить про некомпенсованою формі недуги.

З повагою, Гусєва Ю.А.