Як варити глінтвейн в домашніх умовах з білого і червоного вина

Доброго часу доби, дорогі друзі! Глінтвейн – чудовий напій, краще якого не знайти в холодний зимовий вечір.

А ви знаєте, що цей зігріваючий і підбадьорливий напій має безліч корисних якостей. Це чудове профілактичний засіб від застуди.

Воно здатне зняти стрес і відновити занепад сил.
Сьогодні я розповім вам, як варити глінтвейн в домашніх умовах. Це зовсім нескладно.

Чим корисний глінтвейн?

Існують різні способи приготування цього цілющого напою. Є навіть варіант з водою. До переваг напою варто віднести простоту і швидкість приготування, а також цікавий сам процес його створення.
Отже, давайте розберемося, які у цього напою є позитивні властивості:

  1. Прянощі мають позитивний впливом на загальне самопочуття.
  2. Кориця усуває патогенну мікрофлору кишечника.
  3. Ваніль має благотворний впливом на серцево-судинну систему.
  4. Вино і прянощі є потужними антиоксидантами, які допомагають підвищити імунітет.
  5. Основний компонент – червоне вино містить корисні мікроелементи.

До речі, вважається, що вперше цей напій спробували ще в Давньому Римі. Але тоді він робився з холодного вина і трав.

А гарячий напій з вина став таким популярним в Середньовічній Європі.
Найпопулярніший рецепт тих часів складався з червоного вина Бордо і трави галангал.

Як правильно готувати цілющий напій?

Щоб правильно приготувати напій необхідно підібрати якісні продукти. Якщо ви не знаєте, з якого вина готувати глінтвейн, то можу сказати, що підійде навіть недороге заводське вино.

Не можна переборщити з приправою. Смак і аромат спецій не повинен перебити смак вина.
Визначаючись, скільки по часу готувати напій, потрібно пам’ятати, що максимальна температура рідини не повинна перевищувати 70 градусів.
Стають все більш популярними рецепти приготування з білого вина і навіть напою з фруктами.

Для цього найкраще підійдуть груші, яблука і цитрусові.
З приправ підходить гвоздика, кардамон, кориця, ваніль і імбир.

Як вибрати вино і приправи?

На відео можна подивитися, як правильно робити глінтвейн. Фахівці радять вибирати такі сорти вина, як Мерло, Сапераві або Хванчкара.
Замість цукру варто використовувати мед.

При виборі спецій варто орієнтуватися на їх властивості:

  1. Класичні компоненти – гвоздика і палички кориці.
  2. Бадьян або аніс додадуть більш ніжний смак.
  3. Кислинку дасть барбарис або імбир.
  4. Для гостроти можна додати трохи чорного перцю.
  5. Мускатний горіх підкреслює смак вина.
  6. М’ята і меліса зроблять смак трохи схожим на мартіні.

Також можна використовувати фундук, мигдаль, малину, журавлину і навіть сухофрукти.

Популярні способи приготування

Рекомендую спробувати наступні прості рецепти.

класика глінтвейну

Для приготування вам знадобиться пляшка вина, 6-7 гвоздик, 50 г цукру, 80 грам води, а також мускатний горіх і цитрусові.
Напій готується так:

  • в ємність налийте воду і додайте спеції. Закип’ятіть їх;
  • після закипання варіть ще хвилину, а потім зніміть з вогню і хвилин 15 нехай постоїть;
  • потім додайте вино і прогрійте до 70 градусів.

Варіант без алкоголю

Щоб зробити безалкогольний глінтвейн, замість спиртного використовуйте сік. Можна виноградний.

Такий варіант без вина також дуже корисний і смачний.
Для приготування знадобиться літр соку, п’ять гвоздик, половинка лимона, 2 грами кардамону, 7 грам імбиру, 6 грам кориці і трохи мускатного горіха.
Процес приготування такої:

  • імбир потрібно натерти;
  • всі інгредієнти і сік з’єднати;
  • прогріти до 70 градусів;
  • прикрасити шматочками лимона.

Рецепт від застуди

Щоб зробити такий напій, ви повинні підготувати літр сухого червоного вина, півсклянки води, 50 грам меду, апельсин, паличку кориці, корінь імбиру і 2 грами мускатного горіха.
Процедура приготування така:

  • вода доводиться до кипіння;
  • додається нарізану кільцями апельсин і настоюється протягом чверті години;
  • додаються інші компоненти і доводяться до 70 градусів.

До речі, ви можете приготувати такий напій навіть в мультиварці. Я сподіваюся, вам знадобляться мої рецепти.

Спробуйте їх зробити і не пошкодуєте.
Може у вас є свій цікавий рецепт приготування? Напишіть про нього в коментарях. Якщо вам сподобалася інформація, поділіться нею з друзями.

Не забувайте підписатися на оновлення блогу.
До швидких зустрічей, дорогі мої читачі!