Як готувати сирники: простий рецепт покроково

Привіт, дорогі гості мого блогу! Якщо ваша сім’я жити не може без солодкого, то не обов’язково купувати їм шкідливі кондитерські вироби. Спробуйте приготувати десерт з корисних продуктів, наприклад, з сиру.

З приготуванням сирників може впоратися навіть не досвідчена господиня. Сьогодні я з вами поділюся деякими секретами, як готувати сирники.

Секрети приготування сирників

Виявляється назва «сирники» прийшло до нас із давніх часів. Раніше cлово «сир» і було найменуванням для сиру.

Для приготування подібного страви застосовуються різні інгредієнти в залежності від уподобань головного кухаря.

Будь рецепт сирників включає цукор, борошно, манку і яйця. Для збагачення смаку можна використовувати родзинки, ваніль, курагу, грушу і м’яту.

Вироби з сиру можуть бути солодкими або не солодко. Їх смажать, відварюють або навіть запікають у духовці.

Солодкі їдять з додаванням варення, сметани або згущеного молока. А несолодкі сирні вироби поливають кетчупом, майонезом або сметаною.

Щоб випічка вийшла повітряної рекомендується сир протерти через сито, подрібнити через м’ясорубку або перемішати блендером.

Якщо маса надто суха, то в суміш можна додати трохи сметани, кефіру або молока.

Зробити смачні сирники вам допоможуть наступні поради:

  1. Вибирайте свіжий, не кислий сир. Він може бути жирним або знежиреним. Продукт повинен мати однорідну структуру, без крупинок.
  2. Щоб позбутися від зайвої рідини сир потрібно викласти на друшляк або марлю, щоб вода стекла.
  3. Для зв’язування маси застосовується не тільки борошно, а й крохмаль або манка.
  4. Обов’язковою інгредієнтом є яйця. У деяких рецептах застосовуються жовтки для додання здобного смаку і приємного кольору. Для дієтичних страв застосовуються білки.
  5. Солодкі вироби можна приготувати з родзинками, курагою, вишнею або сушеної журавлиною. Також додається цукор і ваніль. Для варіантів без цукру застосовується часник, пряні трави і висушені овочі.
  6. Сирники необхідно формувати невеликого діаметру. Вони не повинні бути занадто товстими.

Сирні вироби найчастіше смажать на сковороді, а також випікають в духовці або готують в мультиварці. Для смаження необхідно використовувати якісне масло.

Перед приготуванням посуд слід загострити. Щоб сирники пропеклися необхідно прикривати сковороду спеціальною кришкою.

Смажити слід на невеликому вогні.

Популярні рецепти

Розглянемо найцікавіші рецепти, які можна приготувати вдома. На відео варіанти приготування можна простежити крок за кроком.

класичні сирники

Щоб приготувати простий рецепт знадобляться такі компоненти:

  • 500 грам сиру,
  • 3 яйця;
  • 200 грам цукру;
  • 60-70 мл олії;
  • 4 столові ложки борошна.

Готувати слід так:

  1. У глибокий посуд розбийте яйця.
  2. Слідом додайте цукор, сіль і сир.
  3. Всі інгредієнти ретельно розмішайте за допомогою ложки або виделки.
  4. У суміш додайте 150 грам борошна. Борошно знадобитися і для того, щоб обвалювати вироби перед смаженням.
  5. Поки масло прогрівається в сковороді, з сирного тесту формуйте кульки і умочуйте їх в борошні. Потім з кульки робіть корж невеликої товщини.
  6. Викладайте сирники в гаряче масло і обсмажуйте з двох сторін.

Випічку викладається на серветку, щоб зайве масло стекло.

Сирники з манкою в духовці

Для духовки готуємо тісто з манкою.

Знадобляться такі компоненти:

  • 400 грам сиру,
  • 2 яйця;
  • не до кінця наповнений стакан цукру;
  • по 100 грам родзинок і горіхів;
  • половина склянки манки;
  • неповна склянка борошна;
  • ложка сметани.

Готування відбувається так:

  1. Покладіть сир в ємність, до нього викладіть манку, яйця і цукор.
  2. Перемішайте склад ложкою або виделкою, щоб вийшла однорідна маса.
  3. Потім додайте борошно і сметану, перемішайте.
  4. Потім насипте подрібнені горіхи і родзинки і розмішайте.
  5. На деко покладіть папір і збризніть її маслом.
  6. З сирної маси ліпіть круглі оладки, і викладайте їх на деко.

Скільки часу варто випікати залежить від особливостей духовки, але середній час – 20 хвилин. Як тільки сирники стануть рум’яними їх потрібно вийняти з духовки.

Подавати слід з варенням або сметаною.

несолодкий рецепт

Багатьом господаркам цікаво, чи можна зробити сирники без цукру і смачно чи це буде. Спробуйте цей рецепт, по – моєму дуже смачно.
Вам знадобляться такі продукти:

  • півкілограма сиру;
  • 2 яйця;
  • 100 грам бринзи або твердого сиру;
  • 100 грам борошна;
  • сушена зелень;
  • спеції і сіль;
  • рослинна олія.

Приготування включає наступні етапи:

  1. У чашку покладіть сир і розімніть його.
  2. Окремо потрібно виделкою збити яйця.
  3. Потім обидва компонента перемішайте.
  4. Шматок сиру натріть на тертці і насипте до решти продуктів.
  5. Додайте сіль, зелень, борошно і спеції. Розмішайте інгредієнти до однорідного стану.
  6. З тіста робіть оладки невеликого розміру і обвалюють їх у борошні.
  7. На сковороду налийте олії і нагрівайте її.
  8. Викладайте сирники на сковороду і обсмажуйте їх.

Можна робити сирники і про запас. Для цього їх потрібно складати в морозилку, а при необхідності діставати заморожені і обсмажувати як зазвичай.

Щоб додати аромат випічці, в тісто додайте ванілін, листя м’яти або корицю. Пробуйте приготувати сирники з різними інгредієнтами, щоб добитися ідеального смаку і поєднання продуктів.

Експериментуйте і приємного вам апетиту! Якщо знаєте який – то оригінальний рецепт поділіться ним в коментарях.

До нових зустрічей шановні шанувальники мого блогу!