Дуже смачна маринована скумбрія в домашніх умовах

Доброго дня всім! А ви любите скумбрію? Питання, напевно, дурний. Мало знайдеться людей, які дадуть негативну відповідь.

А якщо це приготована дуже смачна маринована скумбрія в домашніх умовах, то жодна людина не відмовиться від такого частування.

Сьогодні я поділюся з вами цікавими і простими рецептами, які використовую сама.
До речі, скумбрія є одним з видів промислової риби. І в ній міститься величезна кількість мінералів і вітамінів.

І, крім того, є сірка, фосфор, калій, селен і жирні кислоти, які здатні нормалізувати рівень холестерину в крові.
Отже, давайте, розберемося в секретах приготування смачної та ароматної рибки.

Як правильно вибрати і підготувати рибу

Почнемо з того, що дізнаємося, як правильно вибрати якісну рибу. Цей продукт надходить на прилавки в морозиві або свіжоморожені варіанті. Що цікаво, охолоджують і заморожують скумбрію прям на судні.

Все вм’ятини від пальців повинні швидко зникати. Колір риби повинен бути сірим без жовтих відтінків. Перевірте рибу в воді.

Не чекайте, поки риба розморозиться до м’якості, а витримаєте її півгодини при кімнатній температурі і починайте чистити.

Потім розріжте ножем черевну область і вийміть нутрощі. Для засолювання підійдуть великі рибини, вага яких не менше 350 грам.
Щоб рибка вийшла, потрібно заздалегідь підшукати прохолодне місце. Це може бути льох або холодильник.

секрети приготування

Приготувати смачну і красиву рибу вам допоможуть невеликі секрети.

Отже, ось вони:

  1. Тільки розрізаючи заморожену тушку, можна отримати рівний зріз.
  2. Щоб прибрати зайвий жир спробуйте додати трохи оцту. Але тут важливо не зловживати, інакше ви переб’єте смак риби.
  3. З прянощами можна експериментувати, але найбільше підійде лавровий лист, гвоздика, екстрагон, коріандр і італійські трави.
  4. Щоб маринована риба придбала солодкуватий смак, потрібно брати цукру стільки ж скільки і солі.
  5. Позбутися від рибного запаху допоможе сік з лимоном.
  6. Щоб риба стала жовтувато – красивого кольору, потрібно зробити маринад в чаї.
  7. Щоб риба зберігалася довгий час, злийте маринад, а потім залийте скумбрію рослинним маслом. У такому вигляді поставте її в холодильник.
  8. Крім лука, рибу можна замаринувати з морквою, а також додати до неї дрібно порізаний часник.

Така апетитна рибка подається з будь-яким гарніром: з овочевим салатом, рисом або з відвареною картоплею.

Перед подачею її потрібно скропити лимонним соком, олією і прикрасити зеленню.

Як замаринувати скумбрію

Перед тим, як приступити до маринування гарненько почистіть рибу і обов’язково приберіть темну плівку. Саме вона додасть страві гіркий присмак.

Потім продукт можна використовувати цілком або порізати шматочками. На процедуру приготування не йде багато часу, але скумбрія буде готова через 6-12 годин.
Якщо ви ще ніколи не робили маринад, то для першого приготування вам буде потрібно часник, вода, цибуля, оцет, цукор і сіль.
Вам, напевно, цікаво, як швидко можна замаринувати цей продукт. При готуванні цілої рибини, вона приготується через добу.

А дрібні шматочки промаринується швидше. Десь приблизно за 2 години. Але при цьому її потрібно залишити в кімнаті, а не поміщати в холодильник.

Рецепти смачної рибки

Ви не пошкодуєте, що витратили час на підготовку. Адже домашня скумбрія набагато корисніше і смачніше магазинного продукту.

Отже, давайте пройдемося по цікавим рецептами для приготування подібної рибки.

простий рецепт

Цей рецепт складається з звичайних компонентів, а рибка буде готова вже через добу. Подібне блюдо чудове рішення для святкового столу або як повсякденний варіант.

Для приготування знадобляться дві рибини свіжоморожені, по 250 мл води і масла, два цибулі, по дві столові ложки солі, 9% оцту, цукру, а також пучок кропу і ложка гірчиці.
Рибу можна приготувати так:

  1. Разморозьте тушки на нижній полиці в холодильнику, а потім почистіть і промийте їх.
  2. Поріжте рибу на шматочки і перекладіть в окрему ємність. Слідом відправте порізану півкільцями і кільцями цибулю.
  3. Для приготування маринаду з гірчицею, потрібно змішати в мисці масло, цукор, сіль, воду, оцет і гірчицю.
  4. Потім даної сумішшю залийте рибу з цибулею і прикрийте кришкою.
  5. Поставте в холодильник на добу.

Після закінчення цього часу рибку можна дістати і подати її з маринованою цибулею і кропом.

Рибка в банку

Скумбрія, зроблена за таким рецептом, виходить просто дивовижною. Маринад з яблучним оцтом і спеціями надає оригінальний пряний смак, а також ніжність і гостроту.

Щоб приготувати таку страву знадобиться: близько 400 г риби, дві цибулини, півлітра води, три штуки гвоздики, п’ять штук перцю горошком, два лаврові листки, три чайних ложки солі, дві ложки рослинної олії, коріандр, дві з половиною ложки яблучного оцту і половина ложки цукру.
Робиться блюдо так:

  1. У каструльці потрібно закип’ятити воду і додати туди всі спеції, сіль і цукор. Кип’ятити слід близько п’яти хвилин, а потім охолодити при кімнатній температурі.
  2. Після цього додається оцет і масло.
  3. Чистий і обсушені риба нарізається невеликими шматочками, а цибулю кільцями.
  4. Потім необхідно викласти шматочки риби і цибулі шарами в скляну банку.
  5. Зверху вливається маринад.
  6. Ємність прикривається кришкою і відправляється в холодильник на добу.

Все рибка в банці готова до вживання.

Скумбрія з томатним соком

Цей незвичайний спосіб з томатом і з цибулею передбачає використання філе риби, що дозволяє приготувати страву в найкоротші терміни.

Отже, для його створення знадобляться дві рибки, дві ложки цукру і солі, а також склянку томатного соку, півсклянки олії і дві цибулини.
Процес приготування такої:

  • размороженную рибу обробити на філе, а цибулю поріжте кільцями;
  • на сковороді прогрійте масло, додайте туди цибулю і сік, а коли суміш закипить, долийте оцет;
  • шматочки риби складіть в миску і залийте маринадом. Залиште маринуватися на 6-9 годин.

святковий варіант

Найсмачніша рибка виходить за цим рецептом. Він робиться з оцтом і його більш докладну інструкцію можна подивитися на відео.

Смак у цієї оригінальної закуски виходить незвичайний. Для її приготування знадобиться три риби, одна варена морквина, півсклянки соняшникової олії, банку смачного горошку, три цибулі, трохи менше половини склянки оцту, три ложки кетчупу, а також чорний перець і сіль.
Процедура приготування складається з наступних етапів:

  • скумбрію розберіть на філе і наріжте на шматочки;
  • варену моркву потрібно нарізати;
  • потім в ємності потрібно перекладати шарами рибку, з цибулею, горошком і морквою;
  • маринад готується з оцту, цукру, солі, масла, кетчупу і чорного перцю;
  • підготовлені компоненти залийте маринадом і поставте на добу в холод. Вже через 12 годин блюдо добре Просолов.

Таке блюдо стане прикрасою святкового застілля.

Варіант з розсолом

Багатьом подобається рибка в розсолі. Вона виходить більш соковитою і не такий солоної, як маринована. Щоб її зробити потрібно підготувати дві риби, дві ложки масла, три ложки солі, а з прянощів чудово підійде кріп, гвоздика, перець і зерна коріандру.
Випатрайте, помийте і наріжте скумбрію заздалегідь.

Потім приступайте до приготування:

  • в каструлю налийте літр води;
  • потім зробіть маринад з декількох листочків лаврушки, масла, солі і прянощів. Поставте посуд на вогонь, щоб рідина покипів кілька хвилин;
  • гарячий розсіл потрібно остудити, а потім залити їм складену в посуд рибу.

У розсолі продукт можна тримати близько двох діб.

Я сподіваюся, що мої рецепти вам припадуть до смаку. Якщо у вас є свій спосіб приготування смачної риби, то буду рада, якщо ви їм поділіться в коментарях.

Діліться корисною інформацією з друзями, а також не забувайте підписатися на оновлення мого блогу!

На сьогодні все! Бувай!