Чи можна їсти курку при грудному вигодовуванні?

Під час вагітності майбутні матусі всіма силами намагаються убезпечити своє дитинча від негативного впливу тих чи інших продуктів харчування. Але після пологів ситуація ще сильніше ускладнюється. Від раціону жінки повністю залежить розвиток новонародженого та формування його шлунково-кишкового тракту. Саме тому доводиться з обережністю вводити в меню будь-які овочі, фрукти, а особливо м’ясо.

Користь курятини для організму

Куряче м’ясо вважається найбільш підходящим продуктом в період лактації. Справа в тому, що воно є дієтичним і вкрай рідко провокує появу різних алергічних реакцій. Більш того, птах входить до складу багатьох перших і других страв, а також закусок. Регулярне вживання курятини:

  • Нормалізує обмінні процеси організму і позитивно позначається на роботі кишечника.
  • Допомагає жінці позбутися від зайвої ваги, який був набраний в період вагітності.
  • Сприяє зміцненню імунної системи. Це істотно знижує ризик простудних захворювань.
  • Покращує роботу органів зору, а також приводить до норми структуру волосся і нігтів, запобігає утворенню передчасних зморшок.
  • Істотно підвищує витривалість організму. Це допомагає людині справлятися з психологічними і фізичними навантаженнями.
  • Сприяє прискореній регенерації клітин після травм і поранень.
  • Нормалізує функціонування серцево-судинної системи і знижує ризик розвитку онкології.
  • Покращує роботу печінки і виводить з організму небезпечні токсини і шлаки.
  • Відновлює гормональний фон після пологів.
  • Сприяє правильному формуванню кісткових тканин новонародженої дитини, а також зміцнює зубну емаль.
  • Позитивно позначається на розумовому розвитку крихти.

У м’ясі птиці міститься цілий вітамінний комплекс (А, Е, Н, С, РР, групи В), а також ряд поживних мікроелементів (фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк, фтор). Саме тому курятина вважається дуже корисною як для організму матусі, так і для її малюка. Але самої живильної частиною птиці вважається філе. Воно має приємний смак, а приготування грудки абсолютно не доставляє будь-яких складнощів.

Чи може курка нашкодити здоров’ю маленького дитини?

Перш за все, як і будь-який інший продукт, м’ясо птиці може спровокувати появу сильної алергічної реакції. Тому якщо у годуючої мами або її малюка присутній непереносимість білка, то краще відкласти введення в раціон курятини.

Не можна забувати про те, що в м’ясі можуть перебувати небезпечні для здоров’я види глистів. Також при вирощуванні птиці нерідко використовуються шкідливі для організму антибіотики та кормові добавки.

Слід уникати придбання окостів і гомілок курки, тому що в них фактично відсутні корисні елементи і присутній занадто багато жиру, з переробкою якого травна система малюка впорається з труднощами. При грудному вигодовуванні необхідно відмовитися і від вживання шкірки.

Як правильно вибирати і вводити в раціон курятину?

Вводити в меню новий продукт необхідно з крайньою обережністю, тому що неможливо передбачити, як організм новонародженого відреагує на зміни в складі материнського молока.

Жінка може починати пробувати їсти м’ясо птиці тільки після того, як її маляті виповниться три або чотири місяці. Це оптимальний час для введення в раціон нової їжі. Годує матусі дозволяється з’їдати 150 грамів курки в день. При цьому даний продукт можна додавати в супи. Дуже важливо гасити, відварювати або відварювати птицю, але ні в якому разі не смажити. Також доведеться відмовитися від використання будь-яких спецій і соусів, а кількість солі – обмежити.

Краще вибирати домашню курку, а не купувати її в супермаркетах. Необхідно попросити у продавця надати для ознайомлення документи, в яких буде вказано, що в продукті відсутні шкідливі компоненти. Тушка птиці повинна мати приємний аромат і світлий колір, але якщо м’ясо пожовкло, то його категорично не можна вживати в їжу.

Курячий фарш слід готувати самостійно, тому що той, який продається в магазині, нерідко містить в собі субпродукти, а вони є небезпечними для організму немовляти.

Отже, курку можна готувати і є в період грудного вигодовування. Птах стане приємним доповненням до повсякденного раціону харчування, а також наповнить материнське молоко вітамінами і мінералами.