Чи можна їсти креветки при грудному вигодовуванні?

Коли на світ з’являється малюк, то вся материнська турбота спрямована виключно на нього. Після пологів кожна жінка стикається з проблемою складання свого раціону, тому що деякі продукти можуть провокувати появу алергії і порушення травлення у крихти.

Морепродукти є улюбленими делікатесами багатьох людей. Крім приємного та ніжного смаку креветки містять в собі безліч поживних мікроелементів і вітамінів. Але чи може мати грудної матуся побалувати себе морськими рачками?

Чи корисні креветки для організму?

Складно пригадати хоча б один морепродукт, який є шкідливим для здоров’я. У креветках міститься безліч корисних елементів, і тому їх вживання:

  • Сприяє значному підвищенню імунітету у маленького дитинку і його матері.
  • Поліпшує фізичний і розумовий розвиток малюка.
  • Регулює обмінні процеси в організмі, а також зміцнює структуру нігтьової пластини і волосся. Це дуже важливо для якнайшвидшого відновлення новоспечених матусь після пологів.
  • Відновлює нормальне функціонування гормональної системи.
  • Сприяє покращенню роботи серцево-судинної системи.
  • Нормалізує потовиділення.
  • Покращує стан поверхні шкіри і запобігає виникненню передчасних зморшок.
  • Позитивно позначається на розвитку кісткових тканин.

Крім усього, цей продукт вважається низькокалорійним, і тому стане корисним ласощами для годуючої матусі, яка встигла набрати зайві кілограми під час вагітності. Креветки чудово доповнять перші страви і різні салати і додадуть їжі незвичайний смак.

Завдяки тому, що до складу м’яса входить йод, нормалізується функціонування щитовидної залози. У продукті присутні вітаміни (С, А, РР і групи В), а також цілий ряд мінералів (мідь, цинк, кальцій, фтор, залізо, каротин).

Коли креветки можуть нашкодити?

Даний морепродукт, безумовно, є корисним для організму дорослої людини, але травна система малюка може не впоратися з переробкою подібної їжі. У нинішній час складно знайти якісні свіжі креветки, які не будуть небезпечні для здоров’я дитини.

Морських рачків, які були заморожені кілька разів, вже не є корисними і непридатні до їжі. Більш того, у крихти може з’явитися сильна алергічна реакція, що призводить до серйозних наслідків.

Також не слід забувати про те, що креветки є важкою їжею. Через це у дитини може виникнути порушення стільця і ??коліки. Саме тому вводити в раціон харчування даний продукт необхідно з крайньою обережністю.

Як правильно вибирати і є креветки при грудному вигодовуванні?

Найбільш важливо правильно вибрати морепродукт тому, що вживання матусею неякісної їжі негативно позначиться на здоров’я немовляти. Хороші креветки ніколи не будуть коштувати дешево. На їх панцирах не повинно бути багато льоду і снігу – це свідчить про те, що вони пройшли повторну заморозку і можуть бути небезпечні для організму.

Рекомендується купувати рачків в тих магазинах, де вони продаються на вагу. Це дасть можливість розглянути креветку, понюхати і оцінити її якість. Більш того, у продавця можна попросити поглянути на документи, в яких вказуються правила зберігання та терміни реалізації, а також є інформація про походження продукції. М’ясо повинно бути однорідного кольору, без будь-яких цяток і потемніння. Запах свіжого продукту буде приємним і ніжним. Якщо ж зовнішній вигляд морського рачка викликає підозри, то краще відмовитися від покупки.

Вводити креветки в раціон дозволяється тільки після того, як дитинка досягне тримісячного віку. Якщо після першого вживання у крихти почнуться коліки або порушиться стілець, то від продукту доведеться відмовитися ще на кілька місяців.

Годує матусі можна з’їдати по десять рачків двічі на місяць. Це максимально знизить ризик виникнення алергії. Але необхідно ретельно мити креветки і навчитися їх правильно варити без додавання солі і лимонного соку.

На закінчення можна говорити про те, що даний морепродукт в деяких випадках стає небезпечним для здоров’я малюка. Але якщо ж уважно вибирати креветки і проводити повну термічну обробку, то в організм малюка потрапить велика кількість вітамінів і мінералів.