Чи можна їсти козинаки при грудному вигодовуванні?

Користь продукту для годуючих мам

Козинаки не належать до категорії заборонених продуктів для жінок, які годують груддю немовлят. Але щоб убезпечити себе і дитину від несприятливої ??реакції, необхідно під час придбання продукту звертати увагу на його склад. До основних корисних властивостях козинаков можна віднести такі:

  • велика кількість вмісту вітамінів і мінералів, зокрема вітамінів Е, В, РР, а також магнію, калію, кальцію, йоду;
  • високий відсоток клітковини сприяє нормальному травленню і перешкоджає всмоктуванню холестерину;
  • зміст кунжуту сприяє виведенню токсинів, шлаків з організму, перешкоджає утворенню болів в суглобах, а також служить відмінним профілактичним засобом для запобігання маститу, мастопатії;
  • наявність натуральних жирів і вуглеводів допомагає нормально функціонувати всім органам і системам організму жінки;
  • волоський горіх в складі козинаки є відмінним профілактичним засобом в боротьбі з інфекційними захворюваннями. Цей продукт благотворно впливає на функції нервової та серцево-судинної систем, впливає на нормалізацію артеріального тиску, підтримує роботу печінки;
  • цілющі компоненти меду мають широкий спектр дії. Зокрема, йому притаманні протизапальні та антисептичні властивості, стимулювання імунітету, нормалізація обмінних процесів, зміцнення серця і судин, очищення організму від шлаків, токсинів та інших шкідливих речовин.

Серед великої кількості корисних властивостей слід відзначити, що наявність у складі насіння соняшнику може спровокувати збої в роботі шлунково-кишкового тракту у малюка і мами. Найбільш корисними для годуючої жінки будуть козинаки з кунжутом або вівсяними пластівцями. Процес їх приготування в домашніх умовах не представляє великих труднощів і не вимагає кулінарних навичок.

Корисні рецепти в домашніх умовах

Мало хто годують мами знають, що корисні, солодкі і смачні козинаки можна приготувати вдома з продуктів, які є практично завжди в наявності. Пропонуємо скористатися кількома рецептами, в яких містяться тільки натуральні компоненти:

  1. Для приготування козинаков з вівсяних пластівців потрібно: пластівці – 250 г, мед – 3 ст. ложки, цукор – 80 г, шматочок масла (вершкового), родзинки. Підігріти на повільному вогні масло, цукор, мед, щоб утворилася карамель. В отриману суміш додати промиті родзинки з вівсяними пластівцями, після чого викласти в форму і поставити в холодильник на кілька до повного застигання.
  2. Кунжутний козинак. Готується аналогічно попередньому рецепту. Будуть потрібні: насіння кунжуту – 200 г, мед – 3 ст. ложки, цукор – 40 г. Кунжут обсмажити на сковороді і додати в карамельну суміш.
  3. З волоських горіхів. Для його приготування потрібно цукор, вода і волоські горіхи. Цукор розтоплюється до карамельного стану на водяній бані з додаванням невеликої кількості води. При утворенні карамелі додати в неї просушені горіхи. Їх бажано добре очистити, прожарити на сковорідці і додати в отриману суміш. Потім поставити в холодильник для застигання.

Ці прості швидкі рецепти здатна приготувати будь-яка господиня. Користь в тому, що в них відсутні невідомі інгредієнти, і вони безпечні для мами і крихти.

рекомендації

Перед вживанням козинаки, навіть приготовленого самостійно, слід перевірити його на відсутність алергічних реакцій з боку вашого організму. Зокрема, кунжут або мед – найцінніші продукти – можуть у деяких людей викликати алергію, висипання.

Солодкість можна споживати по досягненню дитиною тримісячного віку. Не рекомендується вживати в період годування грудьми вироби, в складі яких міститься мигдальний горіх, арахіс, фундук. У добу можна з’їдати до 80 грамів цих ласощів.

При покупці в магазинах зверніть увагу на дату, цілісність упаковки, наявність або відсутність кольорових вкраплень, що свідчить про використання барвника при приготуванні.